Η ΧΡΥΣΑΝΙΔΗΣ Α.Ε. είναι μια τεχνική - εμπορική - βιοτεχνική - γεωργική - τουριστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην πόλη της Καβάλας και στα δυτικά παράλια του νομού. Ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας και μέχρι πρότινος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Χαράλαμπος Ν. Χρυσανίδης, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας από το 1977, με σκληρή προσωπική δουλειά και με την πολύτιμη βοήθεια άξιων συνεργατών, έχει καταφέρει να επιτύχει για την εταιρεία μία σταθερά ανοδική πορεία, ακόμα και στη δύσκολη οικονομική συγκυρία των τελευταίων ετών.

 

 Η εταιρεία μέχρι και σήμερα ασχολείται με:

 

✓Την μελέτη ιδιωτικών έργων, την έκδοση οικοδομικών αδειών, την εκτίμηση και την πραγματογνωμοσύνη ακινήτων ως τεχνικός σύμβουλος σε τράπεζες.

 ✓  Την κατασκευή και πώληση κατοικιών στην πόλη της Καβάλας και στα δυτικά παράλια του Νομού (Νέα. Ηρακλείτσα, Νέα Πέραμος, Παραλιακή Εγνατία οδός). Μέχρι σήμερα έχει στεγάσει πάνω από 200 οικογένειες σε μεζονέτες, διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες. Ο συνδυασμός τεχνογνωσίας και άριστων υλικών, προσδίδει στις κατασκευές την ποιότητα εκείνη, που μέχρι και σήμερα αποτελεί το "σήμα κατατεθέν" της εταιρείας.

✓  Την κατασκευή δημοσίων έργων, κυρίως κτιριακών, όπως συνεδριακά κέντρα, νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια σχολεία, όπου απαιτούνται ειδικές γνώσεις και έμφαση στη λεπτομερή παρακολούθηση και επίβλεψη.

✓ Την κατασκευή έργων στεγάνωσης, θερμομόνωσης και ξηράς δόμησης (γυψοσανίδες) που απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις όχι μόνο των υλικών, αλλά και των σύγχρονων μεθόδων εφαρμογής.

✓Την κατασκευή, την αγορά και την αξιοποίηση μεγάλων ακινήτων τουριστικού και βιοτεχνικού ενδιαφέροντος όπως:

 

 

✓ To 1985 η ΧΡΥΣΑΝΙΔΗΣ Α.Ε. "ξέφυγε" από τα στενά όρια μιας τεχνικής εταιρείας και παράλληλα μπήκε στον χώρο του εμπορίου δομικών και μονωτικών υλικών, όπου δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα με συνέπεια, οικονομία και αποτελεσματικότητα. Συνεργαζόμενη με καταξιωμένους προμηθευτές, προσφέρει στους πελάτες της τα πλέον σύγχρονα και κατάλληλα υλικά για πλήθος αναγκών όπως θερμομόνωση, στεγάνωση, ξηρά δόμηση, ηχομόνωση, επισκευή και αποκατάσταση, διακόσμηση κ.α. Σήμερα η εταιρεία διατηρεί δύο καταστήματα, στην Καβάλα και στη Νέα Πέραμο.

 

✓ Το 2008 η ΧΡΥΣΑΝΙΔΗΣ Α.Ε., με σύμμαχο την εμπειρία των μετόχων της αλλά και των προγόνων τους πάνω στην καλλιέργεια της γης και στα μυστικά της, αποφασίζει να εισέλθει δυναμικά στον χώρο των τροφίμων, εγκαινιάζοντας ιδιόκτητη μονάδα μεταποίησης αγροτικών προϊόντων στο Μυρτόφυτο Καβάλας, με την επωνυμία "Τοπικά Προϊόντα Γης". Η νεοσύστατη βιοτεχνία, εξοπλισμένη με σύγχρονα μηχανήματα και έχοντας εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ποιότητας και υγιεινής, από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, ξεκινά την παραγωγή παραδοσιακών γλυκών του κουταλιού, μαρμελάδων και ελαιόλαδου που ξεχωρίζουν για τη νοστιμιά και την αγνότητα τους και ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

✓Από τον Οκτώβριο του 2015 χρέη προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου εκτελεί ο Νικόλαος Χρυσανίδης, σύμβουλος επιχειρήσεων και υπεύθυνος διαχείρισης τουριστικών κατοικιών, που στόχο έχει να εκσυγχρονίσει τη λειτουργία της εταιρείας και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες για την ανάπτυξή της σε δυναμικούς κλάδους όπως του τουρισμού και της ενέργειας. Η προσπάθειά του γίνεται παράλληλα με το τεχνικό-εμπορικό κομμάτι, το οποίο συνεχίζει να τελεί υπό την αιγίδα του πατέρα του Χαράλαμπου Ν. Χρυσανίδη.